Onze dienstverlening in de praktijk
Kan een VVE-lid noodzakelijk onderhoud aan het dak dwarsbomen?
Hoe VVE-leden zich tegenover elkaar hebben te gedragen is vaak geregeld in splitsingsaktes en het modelreglement van de VVE. Voor als er niets is afgesproken, zijn wat spelregels in de wet neergelegd.
Als VVE-lid heeft u het recht het bestuur van de VVE te vragen een vergadering in te plannen. Tijdens zo’n vergadering kan vervolgens over allerlei zaken met betrekking tot VVE-aangelegenheden worden vergaderd en hierover worden gestemd.
Als er sprake is van schade aan het dak dan betreft dat een onderdeel dat de VVE aangaat aangezien het dak doorgaans in eigendom is van alle VVE-leden gezamenlijk. Indien een medelid weigert toestemming te verlenen voor noodzakelijk onderhoud en door deze weigering geen rechtsgeldig besluit kan worden genomen om toch te gaan renoveren, bijvoorbeeld omdat de VVE alleen bestaat uit u en dit VVE-lid en er dus geen meerderheid van stemmen is, dan kan de kantonrechter worden gevraagd een vervangende machtiging te verlenen zodat ook tegen de zin van het weigerachtige VVE-lid het dak kan worden gerepareerd.
Onze vastgoedadvocaten kunnen u adviseren bij de voorbereiding van een VVE-vergadering en bijstaan in een eventuele procedure bij de kantonrechter.
Laat onze specialist u helpen!
Vragen Vastgoedrecht
Vragen huurrecht
Vragen arbeidsrecht
Stel een vraag
Heb jij een andere vraag, waar je direct antwoord op wil?
Contact